Call Us :  (040) 251 18 52

Keuken

Home  >>  Keuken

Restaurant Hung Ying is een restaurant met een uitgebreide kaart zoals we uit het na-Indische verleden van Nederland kennen.
De Babi Pangang, Tjap Tjoy en Sate hebben nimmer aan populariteit ingeboet, deze verdienen daarom nog altijd dezelfde aandacht als de gerechten die geheel volgens Chinese tradities kort bereid worden op hoog vuur, gebruikmakend van de meest verse ingrediënten.

Van de verschillende Chinese keukens zijn de Kantonese en Szechuan keuken het grootst vertegenwoordigd bij Hung Ying.
De Kantonese keuken kenmerkt zich door zoetzure accenten, waardoor smaak en sappigheid van vlees en groenten bewaard blijven. Daarnaast bevatten de gerechten minimale hoeveelheid oliën en specerijen en wordt veelvuldig gebruik gemaakt van knoflook.
De Szechuan keuken is vooral bekend vanwege zijn sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en de szechuanpeper.

Sinds de Qing dynastie wordt in boeken geschreven over de 38 methoden om gerechten te bereiden door middel van schroeien, inpakken, bakken, mixen, garen, kleven, etc. De gerechten dienen doordringend te worden gekruid met :

– de “3 pepers”: pepers, hete pepers en peperpoeder.
– de “3 aroma’s”: sjalotten, gember en knoflook.
– de “7 smaken”: zoet, zuur, tintelend, pittig, bitter, pikant en ziltig.

Beroemde gerechten uit deze keuken zijn onder andere: geroerbakte tofu met gehakt in pittige bonensaus (Ma Po Tofu) en een kip met pinda’s gerecht (Kohn Bo Kai)

Spring naar toolbar